DUTCH CUP-FINALES POWERED BY NEDERLANDSE LOTERIJ ZORGEN VOOR SPANNEND SLOTSPEKTAKEL

SPANNENDE STRIJD TIJDENS SLOPESTYLE-FINALE ROOKIE WOMEN

Voor de rookie women in de top 3 (Melissa Peperkamp, Evy Poppe en Romy van Vreden) was het voor het weekend nog spannend wie er uiteindelijk met de overall-titel vandoor zou gaan. Voordat de slopestyle-finale losbarstte, hadden de drie snowboardtalenten namelijk ieder 250 punten en stonden zij op dezelfde plaats in de overall ranking. Gedurende het seizoen geeft de Dutch Cup winnaars elk 50 punten voor de overall ranking per wedstrijd, wanneer er minder dan 8 deelnemers in een categorie zitten en 100 punten wanneer er 8 of meer deelnemers meedoen.

Op zaterdag stonden 9 dames aan de start en was het uiteindelijk Melissa Peperkamp uit IJsselstein die ervandoor ging met de 100 punten en de overall eerste plaats.

 

Melissa Peperkamp landde volgens jurylid Sadiq van Overbeek op de schansen een cab 180 (halve rotatie om de as) en een frontside 540 (1,5 rotatie om de as) met een tail grab. Vervolgens liet ze op de rails het volgende zien: op de eerste rail een frontside lip slide, op de tweede rail een 50/50 frontside 360 out (1 rotatie om de as) en op de derde rail een frontside lip slide to fakie.

Melissa Peperkamp “Ondanks dat ik op zondag niet bij de big air-finale kon zijn, was ik aangenaam verrast om te horen dat ik de overall-titel toch op mijn naam heb kunnen zetten”.

Melissa Peperkamp win the Overall title Nobile SBX Trophy - kühtai Austria.

https://www.facebook.com/sbxTrophy/posts/10154664410784403

 

Op 1 april 2017 werd de finale van de Nobile SBX Trophy gereden. 

Normaal zou hij in Grasgehren - Duitsland gehouden worden maar door sneeuwgebrek hadden ze hem verplaatst naar Kuhtai in Oostenrijk. Ik stond 3de op de Overall Ranglist dus ik had nooit verwacht dat ik deze tour zou kunnen winnen. In de qualificatie kwam ik als 1ste over de finish waardoor ik door was naar de finale. Alles ging goed en alles zat mee en ik was zo blij dat ik de finale ook mocht winnen. Ik ben erg blij dat ik deze tour heb gewonnen want dit was het 1ste jaar dat ik in deze categorie women U15 gestart ben. En kan dit nog steeds niet geloven. #HAPPY

Melissa Peperkamp wint 4x GOUD op NK Snowboard

http://zuid.zenderstreeknieuws.nl/nieuws/sport/136034/melissa-peperkamp-wint-vier-maal-goud-op-nk-snowboard-

 

IJsselstein – Melissa Peperkamp (12 jaar) heeft afgelopen week vier keer het goud in handen gekregen op de Nederlands kampioenschappen snowboard in Laax Zwitserland.

27 maart tot 31 maart 2017 vonden de Nederlands Kampioenschappen Snowboard plaats in Laax Zwitserland.

 

Melissa won GOUD op alle freestyle onderdelen die er zijn bij het snowboarden.

 

Melissa: “Ik kan nog steeds niet geloven dat ik dit resultaat heb behaald. Vorig jaar won ik ook op alle freestyle onderdelen GOUD. Ik hoopte dat ik dit resultaat kon vast houden. En dat het ook gelukt is, kan ik nog steeds niet geloven. Ik ben enorm trots op het feit ik op het onderdeel SBX Snowboardcross 4 jaar achter elkaar de Nederlands Kampioen titel op mijn naam heb kunnen zetten”.

 

In de meivakantie gaat Melissa Peperkamp nog een week trainen in STUBAI, daarna mag ze van de zomer gaan genieten tot september.

In de zomer ruilt ze haar snowboard om voor haar wakeboard.

Zo zal ze in conditie blijven voor het winterseizoen.